Duyurular: Sitemiz BilgisayarForumu.Com Adresine Taşınmıştır.Lütfen Bu Siteden Devam Ediniz.

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ağustos 28, 2008, 10:34:52 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1] 2 3 4 5   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Smf Forum Kurulumu [Resim Anlatım]  (Okunma Sayısı 36550 defa)
0 Üye ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Varista
Administrator
*

Halkın Admini

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 26, 2006, 08:25:06 ÖS »

Arkadaşlar şuan bulunduğunuz sitedeki forum gibi bir forumunuz olsun istermiydiniz?
Fakat nasıl kurulacağını bilmiyor musunuz  :) Forum kurulumunu bilmeyenler için resimli olarak anlatım yapmaya karar verdim.

Öncelikle dosyalarımızı depolayacağımız bir site buluyoruz.Size tavsiyem www.funpic.de'dir.Hemde hızlı hemde pratik.

http://www.funpic.de/register.php?mode=register adresine tıklayıp üye oluyoruz.Üye olmayıda resimli olarak anlattım ve artık yazıdan çok resimlerle anlatacağım :)

Boşluğa kullanıcı adını yazıyoruz.Ben pcqopatsmf yazdım sizde istediğinizi yazabilirsiniz.Zaten önceden kullanılıyorsa size uyarı çıkacaktır.Burayı doldurup devam ediyoruz.Karşımıza aşağıdaki gibi bilgileri dolduracağımız sayfa geliyor.

Bilgileri doldurup Weiter butonuna basıyoruz :)

Karşımıza böyle bir sayfa geliyor ve size az önce girdiğiniz adrese mail gelmiş olması lazım :) Mailimize bakıyoruz ve içindeki onaylama adresine tıklıyoruz :)

Karşımıza bu ekran gelecektir artık hesabımızı aktifleştirdik :)

Şimdi sıra geldi Ftp hesabını açmaya.Dosyalarımızı yükleyebilmek için.
Önce www.funpic.de adresine girişimizi yapıyoruz.Sonra sol tarafta bulunan User-Center tıklıyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran geldi.Webhosting FTP tıklıyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran geliyor ve benim kırmızıyla işaretlediğim yere tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekrana ftp şifremizi giriyoruz ve onaylıyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran gelecektir.
Orada 2 tane link vardır.Üstekine tıklıyoruz.Yani "Zurück zu Webhosting FTP" yazana tıklıyoruz.

Karşımıza az önceki ekrana gelecektir.Şimdi işaretlediğim yere tıklıyoruz ve Ftp'ye bağlanmamız için bilgileri alacağız.

Karşımıza böyle ekran gelecektir.
Buradakileri bir yere not alın az sonra ihtiyacımız olacak.

Ftp bilgilerimizi halletiğimize göre şimdi mysql hesabı açalım.Mysql nedir? diyenler kısaca şöyle açıklayayım.Forum bilgilerimiz konular,mesajlar yani tüm forum mysql içinde depo edilir ve sadece sitenin sahibi ulaşabilir dışarıdan dosyaya bakılamaz :)

Şimdi soldaki User-Center'e tıklıyoruz.

Karşımıza yine bu ekran gelecektir.
Buradan Webhosting MYSQL seçiyoruz.

Karşımıza gelen ekranda işaretlediğim yere tıklıyoruz.

Karşımıza gelen sayfadaki şifreyle ilgili yerleri dolduruyoruz ve onaylıyoruz.Artık Mysql hesabımızda oluşturuldu :)

Artıkwww.funpic.de site ile işimiz bitti :) Sayfayı kapatabiliriz.

Şimdi Sfm'nin resmi sitesine gidiyoruz ve kurulum ve dil dosyalarını indiriyoruz.
Şuan için en son sürüm SMF 1.1.rc3 http://www.simplemachines.org/download/index.php?thanks;filename=smf_1-1-rc3_install.zip adresinden smf kurulum dosyalarımızı indiriyoruz.

Türkçe Dil paketi: http://www.simplemachines.org/download/index.php?thanks;filename=smf_1-1-rc3_turkish.

Artık herşeyimiz hazır olduğuna göre forumumuzu kurmaya başlayalım :)
Öncelikle ftp programı gereklidir.Normalde direk olarak siteye bağlanıp dosyalarımızı transfer edebiliriz fakat ftp programları daha hızlıdır.Size önerim FilaZilla Ftp programıdır.
http://www.pcqopat.com/forum/index.php?topic=1786.0 adresinden programın resimli kurulumunu öğrenebilirsiniz.

Programı kuruyoruz artık sitemize bağlanıp dosyalarımızı yükleyelim.

Resimdeki gibi yukarı bölümdeki Address yerine ilk önce açtığımız ve size kağıda not alın dediğim yerdeki adresi buraya yazıyoruz.yada şu şekilde ftp adresinizi kendiniz yazabilirsiniz.
Diyelimki benim üye adım pcqopatsmf.Benim ftp adresim pcqopatsmf.pc.funpic.de.
Ftp adresimiz şu şekilde oluşuyor.Kullanıcıadımız.kullanıcıadımızınilk2harfi.funpic.de unutanlar yada yazmayanlar için bu şekilde ftp adresimizi üretiyoruz :)

Ftp programımızda address yazan yere ftp adresimizi yazıyoruz.Aynen bu şekilde yazıyoruz başına sonuna benim dediklerimden başka birşey eklemeyin.
User yazan yere funpic.de üyeliğimdeki kullanıcı adımızı yazıyoruz ve şifremize de yukarıda resimli olarak anlattığım yerdeki şifremizi yazıyoruz.Port yazan yerede 21 yazıyoruz Quickconnect tuşuna basıyoruz ve ftp'ye bağlanıyoruz :)

Şimdi yapmamız gereken ister bir klasör oluşturun ister oluşturmadan direk atın.Mesela ben içine forum diye bir klasör oluşturdum ve forumu buranın içine kurdum.
Önce kurulum dosyalarımızı atıyoruz.Kurulum dosyalarımız yüklendikten sonra türkçe dil paketimizi açıyoruz içinde Themes adlı bir klasör var.Bu klasörü forumu kuracağımız yere atıyoruz.Yani kurulum dosyasındaki Themes klasörüyle aynı yere atıyoruz.Burada umarım sorun yaşamazsınız.
Türkçe dil paketi de yüklendikten sonra.Artık forum kurulumuna geçelim mi  O0

Forumu kurmak için install.php doyasına bağlanacağız.
Ben forum klasörünün içinde kurulum dosyalarını attığım için http://pcqopatsmf.pc.funpic.de/forum/install.php diye yüklemeye başlıyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran gelecek.Yukarı bölümüde var fakat orada sadece forum ismini değiştirin yada sonradan değiştirebilirsiniz.
Şimdi Mysql bilgilerimizi gireceğiz.

Mysql sunucu adresi:localhost (Burayı değiştirmeyin)
Mysql kullanıcı adı: (Buraya Funpic.de üye olurken kullandığımız kullanıcı adını giriyoruz)
Mysql parolası: (Buraya yukarıda mysql hesabını açarken girdiğimiz şifreyi yazıyoruz)
Mysql veritabanı adı: (Buraya Funpic.de üye olurken kullandığımız kullanıcı adını giriyoruz)
Mysql tablo öneki: (Burayı değiştirmeyin) Eğer boşsa smf_ yazabilirsiniz :)
Bilgileri doldurup ileri diyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran gelecektir.Bu sayfada forumda kullanacağımız 1.hesabımızı yaratıyoruz.yani sitenin kurucusunu tüm ayarlamaları bu hesap ve seçtiği kişiler yapabilir.
Bilgilerimizi girdikten sonra en alttaki Mysql şifremizi giriyoruz.Az önce girdiğimiz şifrenin aynısı.
Bilgileri doldurduktan sonra ileri diyoruz.

Karşımıza böyle bir ekran gelecektir.Forumumuz kuruldu hayırlı olsun :)

Forumumuza kurulum dizinine göre bağlanıyoruz.
Benim sizin için örnek yaptığım siteye http://pcqopatsmf.pc.funpic.de/forum/index.php diye bağlanıyoruz.

Küçük bir uyarı daha yapayım.
www.Funpic.de üyelik şifreniz,Ftp hesap şifreniz,Mysql şifreniz farklı olmak zorundadır.Şuan için böyledir.Şifreleri farklı farklı girerseniz sorun yaşamazsınız.

Saygılarımla
Vaяista  :)
the_rasmus
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2006, 12:47:07 ÖÖ »

Kardeş ben forumu kurdum sağol... ama bi sorun var... kullanıcı adımı sonradan değiştirmek istedim ve mailime onay şifresi gelmesi gerekliymiş ama gelmiyo... tekrar tekrar denedim...
şimdi giremiyorum foruma...  bi bilgin varsa paylaşırmısın? ne yapmalıyım...
are_them
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2006, 01:59:01 ÖÖ »

ya bend ekurdum da
mysol muydu ne database hatasi veiro diorç.......
host larinisi kontrol edin dior ya bi yardimci olablirmisiniz....
casus233
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2006, 10:45:31 ÖÖ »

Arkadaşım dediklerini aynen yaptım yalnız şu kısımlarda takıldım

Türkçe Dil paketi: http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=dlattach;topic=67560.0;attach=16238 adresinden indiriyoruz.Üyelik isteyebilir küçük bir üyelik yaparsanızı artık

Türkçe dil paketini neyaptımsa download edemedim üyede oldum

Bir digeriise

Şimdi yapmamız gereken ister bir klasör oluşturun ister oluşturmadan direk atın.Mesela ben içine forum diye bir klasör oluşturdum ve forumu buranın içine kurdum.
Önce kurulum dosyalarımızı atıyoruz.Kurulum dosyalarımız yüklendikten sonra türkçe dil paketimizi açıyoruz içinde Themes adlı bir klasör var.Bu klasörü forumu kuracağımız yere atıyoruz.Yani kurulum dosyasındaki Themes klasörüyle aynı yere atıyoruz.Burada umarım sorun yaşamazsınız.
Türkçe dil paketi de yüklendikten sonra.Artık forum kurulumuna geçelim mi 

Bense 

SMF 1.1.rc2 http://www.simplemachines.org/download/index.php?thanks;filename=smf_1-1-rc2_install.zip
adresinden smf kurulum dosyalarımızı indiriyoruz

bu verdigin adresteki linkten download etdim ZIP lı klasörden hepsini çıkarıp
forum adıyla yeni oluşturdugum klasörün içine atdım ve onuda ftp programına atdım yukarda resimde gözüküyor

eger burda yanlış yaptıysam bu atdıgım klasörü nasıl tekrar silebilirim
metallica
Pcqopat
*

forumun serserisi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2006, 03:35:34 ÖS »

türkçeye nasıl çevirebilir ve admin panelini biraz daha anlatırsan daha iyi olur
HaYaLeT_07
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2006, 12:34:11 ÖS »

tr yapman için tr paketini ordaki linkden indirip dil dosyalarının içine yerleştirirsen forumun türkçe olur..zaten türkçe yaptıksan sonrada panel daha rahat anlarsın..;)
metallica
Pcqopat
*

forumun serserisi

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2006, 01:28:33 ÖS »

birde bilgi için söylüyorum ftp programları klasör doluysa silmez yani yapacagın şu klasörlerin içini boşaltıcaksın biraz uzun sürer
Varista
Administrator
*

Halkın Admini

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2006, 11:20:37 ÖS »

Kardeş ben forumu kurdum sağol... ama bi sorun var... kullanıcı adımı sonradan değiştirmek istedim ve mailime onay şifresi gelmesi gerekliymiş ama gelmiyo... tekrar tekrar denedim...
şimdi giremiyorum foruma...  bi bilgin varsa paylaşırmısın? ne yapmalıyım...
Admin mail adresin gerçek olmalı.Kullanıcı değiştiğinde sistem otomatik olarak mail yolluyor.Mail kesin gelir ama spam kutusuna düşme ihtimali var.

ya bend ekurdum da
mysol muydu ne database hatasi veiro diorç.......
host larinisi kontrol edin dior ya bi yardimci olablirmisiniz....
Hatayı tam olarak yazarsan daha güzel yardım edebiliriz :)
evlat
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2006, 05:02:02 ÖS »

arkadaşım ben bu forumu daha yeni buldum google dan iyikide bulmuşum    güzel anlatmışın resimli bir biçimde ama .............Karşımıza gelen ekrana ftp şifremizi giriyoruz ve onaylıyoruz..........ftp şifre mail adresmizemi geliuor  yoksa normal ftp adresmizimigiriyoruz ben öyle denedim ama olmadı   yardımcı olursan   sevinirim
Varista
Administrator
*

Halkın Admini

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2006, 05:10:20 ÖS »

arkadaşım ben bu forumu daha yeni buldum google dan iyikide bulmuşum    güzel anlatmışın resimli bir biçimde ama .............Karşımıza gelen ekrana ftp şifremizi giriyoruz ve onaylıyoruz..........ftp şifre mail adresmizemi geliuor  yoksa normal ftp adresmizimigiriyoruz ben öyle denedim ama olmadı   yardımcı olursan   sevinirim
İlk resimlerde ftp açmayı resimlerle anlattım orada dikkat edersen akitf etme tuşuna bastıktan sonra şifremizi giriyoruz.Resimleri ve yazılarımı daha dikkatli incelersen yapabilirsin ama hala takıldığın nokta olursa hiç çekinmeden sorabilirsiniz.
evlat
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2006, 05:27:26 ÖS »

Dass FTP Passwort darf nicht dem Community Passwort gleichen
özür dilerim  takıldım  böyle bir hata verdi arkadaşım   ve ilerleyemiyorum....Webhosting FTP.
ekranına girdiğimiz zaman  ilk olarak  kendimizmi bir şifre belirliyoruz  ve  bu şifrenin aynısını aşağı bölümede yazıyoruz??
Varista
Administrator
*

Halkın Admini

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2006, 05:35:06 ÖS »

Dass FTP Passwort darf nicht dem Community Passwort gleichen
özür dilerim  takıldım  böyle bir hata verdi arkadaşım   ve ilerleyemiyorum....Webhosting FTP.
ekranına girdiğimiz zaman  ilk olarak  kendimizmi bir şifre belirliyoruz  ve  bu şifrenin aynısını aşağı bölümede yazıyoruz??
Ftp için seçtiğiniz şifre www.funpic.de giriş şifrenizle aynı mı?Eğer aynıysa bu yüznden hata verebilir.Şifreniz farklı yapmak zorundasınız.
evlat
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2006, 06:11:51 ÖS »

evet  kardeşim aynı şifreydi değiştirdim şimdi oldu  güzel  emek için teşekkür ler...tr dosyasını indirirken üye oldum fakat  ............... Bu bölüme giriş için yetkiniz yok.........diye bir hata verdi
Varista
Administrator
*

Halkın Admini

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2006, 06:16:47 ÖS »

evet  kardeşim aynı şifreydi değiştirdim şimdi oldu  güzel  emek için teşekkür ler...tr dosyasını indirirken üye oldum fakat  ............... Bu bölüme giriş için yetkiniz yok.........diye bir hata verdi
Rc2 artık kalktı.Artık rc3 geçildiği için rc2'nin de türkçe dilini kaldırmışlar.
Ben sana pm'le yolluyorum.Oradan indirirsin :)
evlat
Pcqopat
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2006, 06:25:41 ÖS »

emek için teşekkürler
Sayfa: [1] 2 3 4 5   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 2.0 Beta 3.1 Public | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM